fbpx

Shopify seo

Organisch groeien

Zoekmachine optimalisatie voor Shopify webshops

Je hebt niets aan een aantrekkelijke webshop als deze niet door de juiste doelgroep gevonden wordt. Het is natuurlijk mooi dat Shopify al out-of-the-box goed scoort op dat gebied; veel templates worden ontwikkeld met het oog op zoekmachine optimalisatie (SEO). Dat betekent echter niet dat je verder geen aandacht aan de vindbaarheid hoeft te besteden! Gelukkig kun je al je Shopify SEO werkzaamheden met een gerust hart aan ons uitbesteden.

 

Hoe werkt Shopify met Google samen?

In mei 2021 kondigde Google een partnerschap met Shopify aan. Deze samenwerking moet het voor de meer dan 1.7 miljoen verkopers van het e-commerce platform aanzienlijk eenvoudiger maken om consumenten te bereiken via Google Search en de andere diensten van Google. De zoekmachine gigant haalt informatie over de gezochte producten, inclusief afbeeldingen, video’s, productgegevens en recensies, direct bij verschillende webshops vandaan. Op die manier kunnen online shoppers beter geïnformeerd worden over waar ze de items waar ze naar zoeken kunnen vinden, hoe deze producten door anderen beoordeeld worden, welke verkoper de beste prijs biedt, enzovoort. Het bereik beperkt zich dus niet alleen tot Google Shopping, maar dekt bijna alle Google platformen. Zo geeft Google bijvoorbeeld suggesties aan gebruikers die video’s op YouTube bekijken.

 

Shopify optimalisatie voor Google

De integratie met Google betekent echter niet dat elke Shopify webwinkel automatisch met de zogeheten ‘shopping journeys’ wordt meegenomen; je moet je als Shopify verkoper wel eerst aanmelden voor de dienst. Is dat eenmaal gedaan, dan worden jouw producten weergegeven in de shopping journeys die plaatsvinden via Google Search, Maps, Images, Lens en YouTube. Het gaat om zo’n 1 miljard shopping journeys per dag; je kunt je voorstellen hoe groot je bereik dan wordt! En aangezien het aantal online shoppers de komende jaren alleen maar zal blijven toenemen, kan jouw Shopify webwinkel meegroeien.

 

Shopify snelheid optimalisatie blijft cruciaal

Hoewel de integratie van Shopify met de verschillende Google diensten heel gunstig is voor jou als Shopify verkoper, betekent dit niet dat er na het aanmelden niets meer hoeft te gebeuren op het gebied van Shopify SEO. Het is essentieel dat er gewerkt blijft worden aan het uitvoeren van zoekwoord analyses, het schrijven van unieke en relevante content en het optimaliseren van productpagina’s. En dan is er natuurlijk ook nog het optimaliseren van de gebruikerservaring, waar Shopify snelheid optimalisatie een cruciale rol in speelt. Als specialist op het gebied van SEO voor Shopify helpen wij je hier graag bij!

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Laat je adviseren door één van onze professionals!