fbpx

WordPress seo

Organisch groeien

Zoekmachine optimalisatie voor wordpress websites

Eén van de primaire redenen dat de meeste ondernemers WordPress als content management systeem (CMS) kiezen, is dat WordPress SEO vriendelijk out-of-the-box is. Hoewel het Google en andere zoekmachines niet kan schelen welk platform je gebruikt om je site te bouwen, vinden ze het wel belangrijk hoe snel, toegankelijk, gebruiksvriendelijk en relevant je webpagina’s zijn. En dat zijn zaken die WordPress allemaal faciliteert – mits je een goed template gebruikt. Het feit dat WordPress voor SEO één van de gemakkelijkste platformen is, wil bovendien nog niet zeggen dat het live zetten van een WordPress website voldoende is om hoog te scoren in zoekmachines. Je zult nog altijd de nodige WordPress SEO werkzaamheden moeten verrichten om te zorgen dat jouw site door je doelgroep gevonden wordt – zeker als je hoger wilt scoren dan je concurrenten.

 

Wat moet ik weten over WordPress SEO?

SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie, is de term die gebruikt wordt voor uiteenlopende activiteiten die als doel hebben om je webpagina’s hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, op de zoektermen die relevant zijn voor die pagina. Dit zorgt ervoor dat je website door de juiste mensen gevonden wordt. WordPress op zichzelf is geen vervanging voor een solide SEO-strategie. En ondanks het feit dat WordPress SEO vriendelijk is opgezet en je helpt om je website beter vindbaar te maken, is het van essentieel belang dat je weet wat je moet doen om goed te scoren in de zoekresultaten – en goed te blijven scoren. WordPress SEO is namelijk een doorlopend proces. Als je na het uitvoeren van de initiële werkzaamheden niet meer naar je SEO omkijkt, is het slechts een kwestie van tijd voor je weer zakt in de zoekresultaten.  

 

Wat zijn de basics van WordPress SEO?

Om te beginnen heb je een snelle managed hosting provider nodig en een hosting pakket dat aansluit op het verwachte aantal bezoekers, alsmede een SEO-vriendelijk WordPress thema – dit is het template dat je gebruikt om je website te bouwen. Zodra de basis van je site staat, is het zaak om een WordPress SEO plugin te installeren. Daarbij moeten we benadrukken dat zo’n plugin niet in staat is om WordPress optimalisatie voor je uit te voeren; de plugin maakt het alleen makkelijker voor je om aan de best SEO practices te voldoen. Er dient een keyword onderzoek te worden uitgevoerd. Vervolgens ga je aan de slag met het schrijven van unieke, kwalitatief hoogwaardige en relevante content. Daar moet je de geïdentificeerde keywords in verwerken, evenals interne en externe links. Je website moet zichtbaar zijn voor zoekmachines, zodat deze gecrawld en geïndexeerd kan worden; een XML sitemap maakt het indexatieproces makkelijker. Omdat laadtijd een belangrijke ranking factor is, moet je je ook alvast richten op WordPress snelheid optimalisatie. Hou je het nog bij? Dit is namelijk nog maar het begin van je WordPress SEO optimalisatie! Zo moet er ook aandacht worden besteed aan linkbuilding; zowel interne links als kwalitatief hoogwaardige backlinks zijn belangrijke ranking factors.

 

Hulp nodig bij WordPress optimalisatie voor zoekmachines?

Het ontwerpen, bouwen en publiceren van een professionele website vergt al behoorlijk wat tijd en moeite. Daar komen dus ook nog alle WordPress optimalisatie werkzaamheden bovenop. Voel je je overweldigt door wat er allemaal moet gebeuren? Maak je geen zorgen; je staat er niet alleen voor! Wij zijn gespecialiseerd in Google optimalisatie voor WordPress en helpen je graag met het creëren van een aantrekkelijke en representatieve WordPress site die door de juiste doelgroep gevonden kan worden. Ook als je reeds een WordPress website hebt, maar de vindbaarheid in zoekmachines te wensen overlaat, helpen wij je graag bij het opzetten van een WordPress SEO strategie. 

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Laat je adviseren door één van onze professionals!